Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 23 februari 2021

Radar: Aanvulling op WAO misgelopen door Zwitserleven

Je krijgt geen WAO-hiaatuitkering als je arbeidsongeschikt wordt en ook naar de premievrije opbouw van je pensioen kun je fluiten. Rob Schouw probeert al jaren zijn recht te halen en stuurt een noodkreet naar Fons Hendriks.

Rob legt zich niet neer bij het besluit en stapt naar de rechter, maar die geeft hem ongelijk.  Rob snapt hier niets van, want in een eerdere uitspraak van de Hoge Raad staat dat het recht op een WAO-uitkering ontstaat op de dag dat de arbeidsongeschiktheid intreedt. 

De dag waarop je ziek bent en niet wanneer je een WAO-uitkering krijgt. Rob ziet deze uitspraak als een rechterlijke dwaling.

Dag dat je ziek bent is bepalend

Fons Hendriks stapt naar pensioenrechtadvocaat Theo Gommer en die is heel duidelijk. ‘Eigenlijk is de zaak heel makkelijk. En de Hoge Raad heeft het al voordat meneer Schouw ziek werd al een keer uitgesproken. Bepalend is dag dat je ziek wordt en niet na een jaar wachttijd als je een WAO-uitkering krijgt. Het moment na een jaar dat hij daadwerkelijk recht kreeg op een WAO-uitkering. De Hoge Raad heeft gezegd vanaf de eerste ziektedag heb je een voorwaardelijk recht als je een jaar later nog ziek bent. Ze hebben naar het verkeerde moment gekeken. Ik ben helemaal verbaasd – ik heb het afgestemd met andere deskundigen – dat het Hof deze uitspraak heeft gedaan.’ 

De uitzending van Radar is hier te bekijken en voor de reactie van Theo Gommer kun je doorspoelen naar 3.56 minuten. 

Heb je naar aanleiding van de uitzending nog vragen of heb je een dossier dat je graag wilt voorleggen aan een van onze advocaten, neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord. 

 

Afspraak online/telefonisch

*
*
*
*

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*