Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 08 april 2021

26 mei 2021: Nieuwe Pensioenstelsel. Laat u kosteloos voorlichten!

 

Voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel moeten de komende jaren alle pensioenovereenkomsten worden aangepast. Voor deze transitie moet voor of door elke werkgever een transitieplan worden opgesteld. Maar voordat uw organisatie aan de slag kan met het aanpassen van de pensioenregeling, moet eerst duidelijk zijn hoe het pensioen in elkaar zit. In het webinar Pensioenen wordt de ingewikkelde materie rondom pensioenen van alle kanten op een begrijpelijke en toegankelijke manier belicht. Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan alle actuele ontwikkelingen. Het webinar is geschikt voor iedereen in de organisatie die met het pensioen te maken heeft: van directeur tot financial en van de afdeling HR tot de ondernemingsraad.

Het pensioenstelsel gaat op de schop. In een 4-tal columns hebben arbeidsvoorwaarden- en pensioenspecialisten Andries Bongers, Dirk-Jan Plate en Theo Gommer de ontwikkelingen uitgelegd.

1 januari 2026 moeten alle pensioenregelingen zijn aangepast aan de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen. Dat is een hele uitdaging, want niet alleen moet de wetgeving zelf aangepast worden, maar ook de pensioenfondsen en de werkgevers moeten rigoureuze aanpassingen verrichten. Zo moeten alle pensioenovereenkomsten en cao’s worden aangepast en vooral ook alle administraties. En hiervoor moeten alle werkgevers voor 1 januari 2024 een transitieplan hebben ingediend bij de pensioenuitvoerder. En dan te weten dat dit soort wijzigingstrajecten al snel 1 tot 1,5 jaar in beslag nemen. Geen tijd te verliezen dus!

Gommer & Partners Pensioenadvocaten en HR-kiosk hebben daarom een webinar georganiseerd op 26 mei a.s. van 10-11 uur.

Andries Bongers doet de inleiding en vertelt u waarom het huidige pensioen aan verandering toe is en welke administratieve verplichtingen op u als werkgever afkomen. Theo Gommer zal op begrijpelijke manier de nieuwe wetgeving toelichten en wat u als werkgever, OR en adviseur te wachten staat. U kunt zich nu al aanmelden. En mocht u nu al een vraag hebben, geef dat dan door, dan kunnen we in de collectieve behandeling daarop ingaan.

Het lijkt nog ver weg 2026, maar er is een hoop werk te doen!

Meld je hier aan!

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*