Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

Echtscheiding bij ondernemers

Een eigen onderneming, directeur-grootaandeelhouder, en een echtscheiding. Dit betekent extra aandacht voor pensioen.

Neem contact op

Pensioen en echtscheiding bij ondernemers

Als er sprake is geweest van pensioenopbouw in eigen beheer ten behoeve van de directeur-grootaandeelhouder, zullen de aan de ex-partner toekomende aanspraken op grond van de jurisprudentie elders moeten worden veiliggesteld.

De overdrachtswaarde van de aanspraken moet worden vastgesteld op grond van de waarde in het economisch verkeer, waarvoor andere grondslagen gelden dan voor de fiscale waarde. Er zijn echter ook hier legio alternatieve oplossingen voorhanden om tot een goede verdeling tussen partijen te komen, waarbij een afstorting van de pensioengelden zeker niet altijd nodig zal blijken te zijn. Zeker als gebruik gemaakt wordt van de Wet Uitfasering pensioen in eigen beheer.

Nu het pensioen goed regelen, voorkomt discussie op een later moment

Onze pensioenadvocaten zijn bekend met de materie pensioen en echtscheiding waarbij sprake is van een eigen onderneming, directeur-grootaandeelhouder. Zij kunnen berekeningen maken, fiscale gevolgen in kaart brengen en als mediator ervoor zorgen dat beide partijen tot een oplossing komen.

Heb je behoefte aan meer informatie?

Als je onderstaand formulier invult, dan sturen we je direct meer informatie over pensioen en echtscheiding bij directeur-grootaandeelhouders. Wil je liever persoonlijk contact om je vragen te stellen, neem dan gerust telefonisch contact met ons op, we staan je graag te woord.

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*