Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

Stappenplan nieuwe pensioenregeling 2023

In een oogopslag de stappen naar een nieuwe pensioenregeling in beeld. Er komt veel bij kijken, dus wij hebben de belangrijkste punten voor je uitgelicht.

Neem contact op

Naar een nieuwe pensioenregeling in 2023

De Wet Toekomst Pensioenen gaat het Nederlandse pensioenstelsel in de komende jaren volledig op zijn kop zetten. Als werkgever moeten veel keuzes gemaakt worden, zoals: moment van overgang – behoud huidige regeling – hoogte flat rate – compensatie – overige vormen van flexibilisering.

Een nieuw pensioencontract afsluiten is sowieso een complex traject. Er komt veel bij kijken en de doorlooptijd van het totale traject duurt vaak lang. De gevolgen van keuzes die gemaakt worden tijdens het traject hebben invloed op de kosten en op het uiteindelijke pensioen van de werknemers. Het is daarom van belang om de juiste keuzes te maken en de werknemers hierin te betrekken en hierover te informeren. De vele veranderingen moeten ook op een juridisch correcte wijze vastgelegd worden.

Onze pensioenadvocaten zijn gespecialiseerd in het beoordelen van juridische documenten. Het is voor alle partijen van belang dat er geen onduidelijkheid ontstaat over nieuwe overeenkomsten en contracten om latere discussies te voorkomen. Onze slogan is niet voor niets; Beter voorkomen dan genezen!

Vraag via onderstaand formulier het stappenplan aan om te zien welke veranderingen voor jullie van toepassing zijn.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*